Houten poorten

Een houten poort, met een stukje staal

Houten poorten als tuinpoort staat als het gezicht van uw huis (of terrein). Daardoor is het uiterst belangrijk een model te kiezen dat voor u de juiste uitstraling heeft. Bij J v/d Mortel – Hekwerken en Poorten is er een ruime keuze uit houten poorten. Bij ons worden houten poorten voorzien van een stalen skelet om de degelijkheid van uw houten poort te garanderen. De houten poorten worden op maat gemaakt, precies zoals u voor ogen heeft. De poorten zijn, zoals gezegd, precies op de afmetingen van uw perceel geproduceerd en zijn voorzien van hang- en sluitwerk. Eventueel kunnen we ook nog zorgen voor de automatisering.

Zoals eerder vernoemd is er een ruim aanbod in houten poorten bij J. v/d Mortel, welke stuk voor stuk op maat ontworpen, geproduceerd en gemonteerd worden.

Van een ‘standaard’ recht eiken landhek tot een hedendaagse, moderne hardhouten tuinpoort: Alles is mogelijk bij ons.

Productie

Alle houten poorten van J v/d Mortel worden ontwikkeld en geproduceerd in eigen beheer; dit houdt in dat wij een echt, fysiek bedrijf zijn waar uw poort vorm krijgt. Daardoor kunnen wij het ontwerp zo aanpassen dat deze een klassieke of moderne uitstraling krijgt, uiteraard precies op maat gemaakt door onze vakmensen.

Onder de houten poort verschuilt zich een stalen frame, welke verzinkt wordt voor de duurzaamheid. Dit heeft als grote voordeel dat de poort zeer solide en robuust wordt. Wanneer kinderen, de wind of wie/ wat dan ook met de poort ‘gooit’, zal deze niks mankeren. Het stalen frame vangt immers alle krachten op en uw poort blijft intact.

Materialen

De houten poorten kunnen in de eigen werkplaats voorzien worden van het allerbeste hout. Bijvoorbeeld: Padoek of Thermo Fraké. Daarnaast zijn er nog vele houtsoorten bruikbaar voor onze houten poorten. De houten planken worden met veel aandacht gedroogd en behandeld om scheuren en kromtrekkingen te voorkomen. Dat is ook de reden dat onze handgemaakte houten poorten zelfs onbehandeld gemonteerd kunnen worden. Daarnaast is er nog de keuze om het hout met olie of beits, in diverse kleuren, na te behandelen voor een andere uitstraling.