Kachels

Een (hout)kachel of vuurkorf van J v/d Mortel voor vuur van kwaliteit!

Er zijn vele soorten kachels en vuurkorven, en van vele materialen. Of u nu op zoek bent naar een klassieke houtkachel met fraaie bewerkte figuren met warmhoudplaat, een zeer eenvoudige vuurkorf van degelijke kwaliteit of juist een moderne strakke kachel welke een tijdloos design met zich meedraagt, J v/d Mortel – Hekwerken en Poorten kan het voor u realiseren

Figuren en kwaliteit

Een kachel bestaat uit meerdere onderdelen. Zo kunnen er bijvoorbeeld sierelementen worden toegevoegd aan de kachel, denk aan krullen, ringen, bollen en andere exotische figuren welke wij op maat voor u kunnen maken. Op deze manier ontstaat er een ontwerp van uw hand, in uw smaak!

Uiteraard moet de kachel en vuurkorf wel tegen alle warmte van de kachel kunnen, vandaar wat wij de constructie en ontwerp van de kachel zo hebben aangepast dat deze hier tegen bestendig is. Zo kunnen we het ontwerp zo maken dat er een dubbelwandige staalkachel ontstaat om alle warmte goed te kunnen verspreiden, dit omdat er naast stralingswarmte ook convectiewarmte optreedt. De convectie zorgt er vervolgens voor dat de warmte, welke uit het houtvuur ontstaat, door de hele ruimte (of buitenlucht uiteraard) wordt verspreid.

Naast de ontwikkelingen in het ontwerp van de kachel zijn de productiemethodes ook van belang. Zo moeten de lasnaden perfect worden afgewerkt om scheuren te voorkomen. Gelukkig hebben wij hier onze eigen, gekwalificeerde vakmensen voor. Deze zullen met alle zorg uw vuurkorf of kachel lassen zonder dat deze stukgaat op de door ons verwerkte plekken.

Mogelijkheden

Naast een kachel en vuurkorf van staal is het ook mogelijk de kachel/ vuurkorf uit te voeren in RVS. Dit om een strak design te creëren welke wat chiquer overkomt. Dit is mogelijk omdat wij enkel de beste materialen uitkiezen, en dus ook voor onze kachels. Het RVS is van dus danig hoge kwaliteit dat deze robuust en bijna vuurbestendig is waardoor de stevigheid van de kachel en/of vuurkorf gegarandeerd kan worden.

Of bent u echt op zoek naar iets unieks? Dan kunnen wij ook een kachel verwerken in bijvoorbeeld een steenkorf. Op deze manier kunt u uw tuin of erf helemaal afmaken met een compleet ontwerp inclusief steenkorf. Door de kachel en steenkorf te combineren ontstaat er een strak en unieke uitstraling welke voor velen over zal komen als ‘zeer fraai’.

Heeft u interesse gekregen in een kachel of vuurkorf van J v/d Mortel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om over de mogelijkheden te praten. Wij staan u graag te woord!


Ik wil passend advies

Meer informatie over Kachels?
Wij bieden u graag passend advies!


  Voordelen Kachels

  • Degelijk & robuust design
  • Vele sierelementen mogelijk verwerkbaar
  • Eventueel duurzaam gecoat voor minimale onderhoudseisen
  • Vele materialen mogelijk
  • Lekker in winter én zomer