Dubbelstaafmatten

De tuinomheining met een ander karakter

Een dubbelstaafmat hekwerk is in feite een stevigere versie van een gaashekwerk in combinatie met een spijlhekwerk. Een dubbelstaafmat heeft het elegante karakter van harmonicagaas en tegelijkertijd fijne mazen. Ondanks zijn fijne uitstraling heeft het toch de stevigheid van een spijlenhekwerk.

Een dubbelstaafmat hekwerk wordt, met name door deze eigenschappen, veel gebruikt als omheining rondom uw tuin, erf of bedrijventerrein. Daarbij komt dat deze hekwerken vaak rondom speelterreinen, voetbalvelden en andere sportvelden staan vanwege de combinatie van een robuust hekwerk doch relatief goedkoop in vergelijking met andere (sier)hekwerken.

Staafmatten

Een staafmathekwerk bestaat uit ‘matten’ welke zijn opgebouwd uit verticale- en horizontale spijlen. De vakjes, die ontstaan door de kruisingen van de staven, worden mazen genoemd. Deze mazen zijn ongeveer 5 cm breed en 20 cm hoog (afhankelijk van het staafmat). De matten worden bevestigt aan palen, welke de grond ingeslagen worden. Het geheel wordt vervolgens met stevige beugels aan elkaar bevestigt zodat het een robuust geheel wordt.

Uiteraard worden de dubbelstaafmatten van J v/d Mortel – Hekwerken & Poorten voor- en na behandeld om tot een duurzaam eindproduct te komen. De dubbelstaafmatten kunnen zowel verzinkt worden geleverd (voor een industriële, zilveren uitstraling) als verzinkt en gepoedercoat in iedere gewenste RAL-kleur.

 

Privacy?

Een voordeel van staafmatten is dat het erg transparant is door de (relatief) grote mazen en dunne spijlen. Hierdoor wordt de omheining niet compleet afgesloten van de buitenwereld en kan dit type hekwerk erg aantrekkelijk zijn voor bedrijven en instellingen, maar ook voor particulieren.

Vaak wordt de transparantie fijn gevonden, maar het kan natuurlijk ook zijn dat u dit als een nadeel ziet. Hiervoor zijn ook verschillende opties beschikbaar om het hekwerk ‘dicht’ te maken voor meer privacy:

 • het hekwerk laten begroeien met planten
 • het hekwerk dichtvlechten met privacy doek
 • zelf dicht ‘knutselen’ met bijvoorbeeld riet

Door een van deze mogelijkheden wordt uw hekwerk minder transparant tot geheel dicht. Zo kunt u beschut vertoeven achter uw dubbelstaafmatten hekwerk. Begroeiing zorgt er tevens voor dat uw tuin het hele jaar lang door ‘groen’ is!


Ik wil passend advies

Meer informatie over Dubbelstaafmatten?
Wij bieden u graag passend advies!


  Voordelen Dubbelstaafmatten

  • Privacy
  • Ontwerkmogelijkheden
  • Ruimtebeschikbaarheid
  • Zachte prijs t.o.v. sierhekwerk
  • Flexibele montage en montagetijd